T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / İZMİT - Alikahya İlkokulu

Duyurular

Nis

Çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü aile ortamında geçirmektedir. Dolayısıyla çocuğun potansiyelinin geliştirilmesi, kendini gerçekleştirmesi için uygun koşulları hazırlamada her ailenin önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu amaçla aile eğitimi ve aile katılımı çalışmaları okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan eğitim programlarının ayrılmaz bir parçası olarak görülmektedir. 

 Aile eğitimi ve katılımı çalışmalarında kullanılmak üzere Bakanlığımızca her ay düzenli olarak okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocuğu olan ailelere yönelik  “Aylık Aile Bülteni” hazırlanmaktadır. Söz konusu aylık aile bültenlerinde her ay için ayrı bir içerik ve ailelere yönelik önerilerin yer almakta olduğu Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün ilgi yazısı ile bildirilmektedir.

Bu kapsamda Bakanlığımız tarafından “Nisan Ayı Aile Bülteni” hazırlanmış olup yazımız ekinde yer almaktadır. 

/meb_iys_dosyalar/41/01/703273/dosyalar/2024_04/29145204_nisanailebulteni.pdf

 

Mrt

Okulumuzda Kocaeli İtfaiyesi tarafından öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yangın anında yapılacaklar ve tahliye konusunda bilgilendirme çalışması yapılarak, yangın tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerimizin koordinartörlüğünde öğrencilerimiz kısa sürede okulu boşaltmışlardır. 

Ock

Çalıkuşu e dergi yayınlandı.

Ock

5 Ocak 2024 tarihinde okulumuz 3-C sınıfnda saat 13.00'da Psikolojik Sağlamlık konulu veli semineri yapılacaktır.

Ara

KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA “DEDE KORKUT HİKAYELERİ'NDEN HAREKETLE YENİ BİR HİKAYE YAZMA YARIŞMASI”

 

ŞARTNAMESİ

 

1.    Konu

 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi” Eylem Planı kapsamında Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel tüm eğitim kurumları ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen “Dede Korkut Hikâyelerinden Hareketle Yeni Bir Hikâye Yazma Yarışması”

 

2.    Amaç

 

Türk Millî Eğitimin temel amaçları doğrultusunda; çocuklarımızın Dede Korkut Hikayelerini okumaları, anlamaları ve yazma becerilerinin, duygu, düşünce ve gözlem yeteneklerinin, Türkçeyi yazım kurallarına uygun olarak kullanmalarının geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

 

3.    Yarışma İçeriği

 

Yarışmaya ilimiz geneli resmi ve özel tüm ilkokul ve ortaokul öğrencileri katılacaktır. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) hikâye ile katılabilecektir.

 

4.    Katılım Şartları

 

Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel ilkokul ve ortaokul tüm eğitim kurumları öğrencileri katılabilecektir.

1. İlkokul ve Ortaokul kategorileri ayrı ayrı değerlendirilecektir. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) hikâye ile katılabilir.

2. Hikayeler özgün bir şekilde hazırlanacaktır. Öğrenci hikâye yazarken kendi el yazısını kullanacaktır. Bilgisayarda dizilmiş, yazılmış hikayeler yarışmadan elenecektir.

3.Hikâye teması, hikâye kapağında yer alacaktır. Hikâye oluştururken kullanılan kaynakça hikâye sonunda belirtilecektir.

4. Hikayeler, ilkokul kademesinde en fazla 2 (iki) ve ortaokul kademesinde en fazla 3 (üç) sayfa olmalı ve kâğıtlar tek yönlü kullanılmalıdır.

5. Hikayeler resimli, çizimli, şekilli hazırlanabilir.

6. Her ilçe kendi okulları arasında yarışmayı düzenleyecek, okul komisyonları okul birincilerini seçerek ilçe yarışmasına gönderecektir. İlçe komisyonu ilçe birincilerini (ilkokul ve ortaokul seviyesinde) seçerek ilçe birincilerini il yarışmasına gönderecektir. İl yarışmasında dereceye giren eserler ödüllendirilecektir.

7. Hikâyenin son sayfasına; öğrencinin adı-soyadı, okulu ve ilçesi yazılacaktır.

8. Birinci seçilen hikayeler, en geç 16 Ocak 2024 mesai bitimine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Bölümüne teslim edilecektir.

9.Dereceye giren hikayelerde; A4 Boyutunda kâğıt kullanılması (ciltleneceği için) soldan en az 2 cm olmak üzere (yan taraflarından) boşluk bırakılması gerekmektedir.

 

5.    Son Müracaat Tarihi

 

Okullar; eserleri öğrencilerden teslim aldıktan sonra ekteki etiketleri her eser için doldurup kapalı zarfla eserlerin arkasına iliştirilecektir. İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri eserleri en geç 16 Ocak 2024 Salı günü mesai bitimine kadar İl Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderecektir.

 

6.    Değerlendirme

 

Yarışmaya katılan eserler, ilçelerde İlçe Yürütme Komisyonu tarafından değerlendirilecektir. İl Yürütme Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda il birincisi eser belirlenecektir.

 

7.    Sonuçlar

 

Sonuçlar, seçici kurullar tarafından değerlendirilip uygun görülen yer ve zamanda açıklanacak ve sonuçların ilanı ise tören öncesinde gerçekleştirilecektir.

 

8.    Ödüller     

Yarışmada derece alan öğrencilere verilecek ödüller aşağıdaki gibidir:

 

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ "DEDE KORKUT HİKAYELERİ'NDEN HAREKETLE YENİ BİR HİKAYE YAZMA YARIŞMASI”

1. Katılım Belgesi ve Uygun Görülen Ödül

2. Katılım Belgesi ve Uygun Görülen Ödül

3. Katılım Belgesi ve Uygun Görülen Ödül

 

 

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ SÖZLÜK TASARIM YARIŞMASI

1. Katılım Belgesi ve Uygun Görülen Ödül

2. Katılım Belgesi ve Uygun Görülen Ödül

3. Katılım Belgesi ve Uygun Görülen Ödül

Ödüller İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır.

9.      Seçici Kurul  

 

Madde 14.Kurullar aşağıdaki şekilde oluşturulacaktır.

SEÇİCİ KURUL

İlkokul Seçici Kurul: Millî Eğitim Müdürlüğü / 2 Türkçe Öğretmeni,1 Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve 1 Görsel Sanatlar Öğretmeni

Ortaokul Seçici Kurul: Millî Eğitim Müdürlüğü / 2 Türkçe Öğretmeni 1 Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve 1 Görsel Sanatlar Öğretmeni

 

10. Değerlendirme Kriterleri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Hikâye Değerlendirme Kriterleri    

Puan

Kurgunun etkililiği ve özgünlüğü

10

Akıcı bir dilin kullanılması

10

Hikâyede geçen olayların okuyucunun gözünde canlanabilme durumu

10

Konunun anlatılış tarzındaki beceri

10

Çevre ve karakter betimlemelerinin etkililiği

10

Kullanılan kelime dağarcığı

10

Cümlelerin açık ve anlaşılırlığı

10

Türkçenin etkin kullanılabilmesi

10

Sanatsal ifadelerin yoğunluğu

10

İmla ve noktalamanın doğru kullanımı

10

TOPLAM

100

 

 

 

11. Yürütme

 

Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğü, bu şartnamede yer almayan tüm hükümler ile ilgili yeni maddeler ekleme, yeni kararlar alma ve bunları uygulama hakkını saklı tutar.

 

                                                                                                        

Ara

Çocuğun eğitimi, kurum ve aile arasında paylaşılan bir sorumluluktur. Aileler çocuğun eğitimine ne kadar erken katılırlarsa çocuğun kazanımları da o oranda artar. Ailelerin eğitime katılımı, kurum ve ev arasındaki devamlılığı da sağlayarak kazanılan bilgi ve becerilerin pekiştirilmesinde ve çocuğun gelişiminin desteklenmesinde etkilidir. 

Çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü aile ortamında geçirmektedir. Dolayısıyla çocuğun potansiyelinin geliştirilmesi ve kendini gerçekleştirmesi için uygun ortam ve koşulları hazırlamada ve desteklemede her ailenin önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu amaçla aile eğitimi ve aile katılımı çalışmaları okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan eğitim programlarının ayrılmaz bir parçası olarak görülmektedir. Uygulanan planlı ve sistemli bir süreç ile aile bireylerinin, özellikle de anne babaların, çocuk yetiştirme becerilerinin geliştirilmesi ve desteklenmesi gerekmektedir. 

Okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan aile eğitimi ve aile katılımı çalışmalarının amaçları;

- Çocuğun bütüncül gelişimini desteklemek, 

- Çocuk ile ailenin evde geçirdiği zamanının niteliğini arttırmak, 

- Okul-aile-çocuk iş birliğini güçlendirmek, 

- Aile-çocuk etkileşimini de içerecek biçimde ev ortamının çocuğun gelişimini destekleyecek 

  şekilde düzenlenmesine katkı sağlamak, 

- Ailelerin ihtiyaçları olan konulara yönelik bilgilendirme yapmak, 

- Ailelere çocuklarının gelişimi ve formal eğitim sürecine dâhil olması neticesinde sahip olduğu 

 -Öğrenme çıktılarına yönelik geri bildirimde bulunmak,

- Çocuğun değerlendirme sürecine aileyi de dâhil etmektir. 

Bu amaçların gerçekleşmesi, aile eğitimi ve katılımı süreçlerinin sistematik bir biçimde yürütülmesi ile ilişkilidir. Aile eğitimi ve katılımı çalışmalarında kullanılan tekniklerden biri de bültenler olup Bakanlığımızca okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocuğu olan ailelere yönelik “Aylık Aile Bülteni” hazırlanmaya başlandığı ve söz konusu aylık aile bülteninde her ay için ayrı bir içerik ve ailelere yönelik öneriler yer almakta olduğu Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün ilgi yazısı ile bildirilmektedir.

Ara

 

 

  Kimler Kan Bağışında bulunabilir?  

️Kimlikle ve tok karnına başvuru yapılmalıdır.

️ 18-60 yaş arasında olunmalıdır. (Düzenli kan bağışı yapan kişiler 65 yaşına kadar kan verebilir.)

️ 50 kg'ın üzerinde olunmalıdır.

️ Sigara kullanımı engel değildir.

️ Antibiyotik kullanılmışsa üzerinden 5 gün geçmelidir.

️ Ağrı kesici, kas gevşetici ilaçlar engel değildir. (İlaç isminin bilinmesi yeterlidir)

️ Tansiyon hastalığı ve şeker hastalığı engel değildir. (Sadece şeker hastaları insülin iğnesi vurulmuşsa ömür boyu kan bağışı yapamazlar)   Kimler Kan Bağışında Bulunamazlar?  

️ Son 1 sene içerisinde ameliyat, endoskopi, kolonoskopi yaptıranlar, dövme, hacamat, akupunktur, botoks yaptıranlar, takı için cilt deldirenler, doğum yapanlar,

️ Son 1 sene içerisinde kuduz aşısı yaptıranlar, kan bağışında bulunamazlar.

 

Okulumuzda kan bağışı yapan kişilerin öğrencileri ücretsiz olarak Darıca Hayvanat Bahçesi'ne götürülecektir.

Ara

 

       Değerli Velilerimiz ,

 Veli görüşme saat ve günleri tabloda belirtildiği şekildedir. Belirtilen programa uymanız önemlidir. Teşekkür ederiz.

 

 

ALİKAHYA İLKOKULU

2023-20243 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

VELİ GÖRÜŞME SAATLERİ

ADI

SOYADI

SINIF

        GÜN 

      SAAT

ESRA

MERDİN DEVECİ

1-A

PERŞEMBE

12.00/12.30

LATİFE

DUMAN

1-B

SALI

11.30/12.30

MELİKE

İKİZ

1-C

ÇARŞAMBA

12.00/12.30

DEMET

SUCULAR

1-D

SALI

12.00/12.303

KEMAL

ÜNEL

1-E

ÇARŞAMBA

12.00/12.30

MELEK

GÜLBAŞ

2-A

PAZARTESİ

15.15/15.45

ZEYNEP

KARAKUŞ

2-B

SALI

15.15/15.45

AHU

BOSTANCI

2-C

ÇARŞAMBA

14.30/15.30

ENGİN

DEVECİ

2-D

ÇARŞAMBA

13.00/14.00

MUHTEREM

KARA

2-E

SALI

13.00/14.00

BETÜL

AKBAŞ TEKELİ

2-F

PAZARTESİ

13.00/14.00

DERYA

ERDİNÇ

3-A

PAZARTESİ

10.00/11.00

ECE

BİLİR ÖZKANLI

3-B

PAZARTESİ

11.10/12.10

ASLIHAN

DÜDÜKÇÜ AKÇİN

3-C

SALI

9.30/10.30

BİRGÜL

ÇELİK

3-D

CUMA

11.00/12.00

ZEYNEP

SİBEL FÜSTİ

3-E

PERŞEMBE

9.30/10.30

SEHER

SALTAN

3-F

SALI

11.10/12.10

NAZMİYE

ÖZKAN CİVELEK

4-A

ÇARŞAMBA

9.30/10.30

METİN

SARICA

4-B

ÇARŞAMBA

9.30/10.30

MUAMMER

KELEŞ

4-C

PERŞEMBE

12.00/12.30

İPEK  HAZAR

KULAKSIZ

4-D

PERŞEMBE

11.00/12.00

ELİF

ÜNLÜ

4-E

PERŞEMBE

11.00/12.00

HAMDİ

DALKUN

4-F

PERŞEMBE

9.30/10.30